Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، شاید اگر به ۲ سال قبل بازگردیم هیچ‌گاه باورمان نمی‌شد ویروسی بتواند زندگی‌مان را در همه ابعاد تحت تاثیر خود قرار دهد اما این اتفاق روی داد و نه تنها ایران بلکه تمام دنیا در شرایطی دشوار قرار گرفتند. 

خیلی از مشاغل تحت تاثیر این ویروس رو به تباهی رفتند، یکی از حوزه‌هایی که شاید بیش از همه آسیب دید ورزش است، خیلی‌ از مسئولان بدون توجه به اهمیت ورزش و کاری غیرکارشناسی شده حکم تعطیلی بر سر در ورزش زدند و با گذشت مدت زیادی از شیوع کرونا راهکاری منطقی و علمی ارائه ندادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام معظم رهبری برای اهمیت ورزش فرمودند: همه آحاد مردم باید ورزش را جدی بگیرند و آن را برای سلامتی خود یک ضرورت و کار لازم به حساب بیاورند، زیرا جامعه ورزشکار، جامعه‌ای پر تلاش، با نشاط و زنده خواهد بود و جامعه ما امروز به این طراوت و نشاط نیازمند است.

بسته شدن اماکن ورزشی تنها بر نشاط و سلامتی اجتماع تاثیر نگذاشته است بلکه اقتصاد جمعیت قابل توجهی را که در این حوزه فعالیت داشتند تحت تاثیر خود قرار داده است. 

پارک‌ها و مجموعه‌های آبی بنگاه‌های اقتصادی هستند که بیش از هزار و ۵۰۰ نیرو دارند ولی هنوز پروتکل خاصی برای بازگشایی آنها تهیه نشده است در همین راستا گفت‌وگویی با مدیر مجموعه پارک‌ آبی موج‌های آبی انجام دادیم که در ادامه آن را می‌خوانید.

ناجیانی که کارگر ساختمان شدند

محمدرضا علیزاده قناد در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در مشهد در خصوص مشکلات ناجیان غریق که بیشترین آسیب را از بسته شدن مجموعه‌های آبی دیدند، اظهار کرد: اصلی‌ترین مشکل غریق نجات‌ها این است که ۱۶ ماه بیکارند و اکثرا به سمت کارگری ساختمان روی آوردند، چهار پارک آبی در مشهد، ۱۱ پارک آبی در کشور و ۱۳۰ استخر در خراسان رضوی داریم که بیش از یک سال است تعطیل هستند.

مدیرمجموعه موج‌های آبی ادامه داد: سال گذشته این موقع‌ها بود که یک جلسه با فتاحی مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی گذاشتیم و قرار شد یک نماینده مشخص تا به مشکلات رسیدگی کند، در این موضوع اداره کل تلاش خود را کرد اما در این شرایط اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی بسیار مظلوم است بسیاری از ادارات موضوع را ترتیب اثر نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه در موضوع کرونا ورزش از اهمیت بالایی برخوردار بود، عنوان کرد: تعطیلی ورزش باعث شد تمام جوان‌ها خانه نشین شوند و به جای ورزش پای تبلت و گوشی بنشینند که اثرات مخرب آن الان نمایان شده و به عینه می‌بینیم.

اثرات نظرات غیرکارشناسی شده حاکم بر بازگشایی اماکن است

علیزاده قناد با گلایه از بی‌توجهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: ستاد مقابله با کرونا استان و کشور در ابتدا ما را در گروه‌هایی قرار دادند که تنها در شرایط عادی قادر به بازگشایی بودیم اما تجمع در پارک‌های آبی و استخرها به مراتب از تجمع در رستوران‌ها، هواپیماها و سایر مراکز کمتر است چندین مرتبه درخواست دادیم که پروتکل برای ما تهیه کنند.

مدیرمجموعه موج‌های آبی ادامه داد: بعد از آن پروتکلی مسخره را تهیه کردند که در یک مجموعه یک هکتاری تنها ۳۰ نفر را پذیرش کنیم این خنده‌دار نیست که با ۷۰ نفر پرسنل، ۳۰ نفر را پذیرش کنم؟

وی گفت: تا اینکه خودم مجبور شدم به تهران سفر کنم و با چندین کارشناس صحبت کردم با این وجود باز هم ظرفیت را تغییر ندادند و بازدیدی که از تهران داشتند گفتند شما در شرایط نارنجی می‌توانید مجموعه‌ها را باز کنید، باز هم اعتراض کردیم که ظرفیت پایین است.

علیزاده قناد با بیان اینکه الان هزار و ۶۰۰ نیرو بیکار هستند، تاکید کرد: هم اکنون من برای ۳۰۰ نفر از کارکنانم از دولت بیمه بیکاری می‌گیرم که این خود باری بر روی دوش دولت است ما تنها خواسته‌ای که داشتیم این است که یک پروتکل منطقی برای ما تهیه کنند.

مدیرمجموعه موج‌های آبی با بیان اینکه دو هفته پیش به تهران رفتیم و اعتراضاتی کردیم، اجازه دادند تا موج‌های آبی باز شود تاکید کرد: تا مجموعه باز شد همه گفتند موج‌های آبی، موج‌های مرگ و باز دوباره بسته شد.

وی تاکید کرد: از مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی هم کاری ساخته نیست، بلایی که بر سر ورزش آوردند غیرقابل جبران است، حدود صد نامه زدیم تا یک کارشناس شرایط ما را بررسی کند ۲هزار ناجی غریق در خراسان رضوی در حال حاضر بیکار هستند و باید یک نفر باشد که پاسخ آنها را بدهد.

علیزاده قناد یادآور شد: مگر اجسام را با چه چیزی ضدعفونی می‌کنند؟ کلر مگر خاصیت ضدعفونی کننده ندارد؟ چرا کار کارشناسی شده انجام نمی‌دهند؟ مردم نیاز دارند تا انرژی‌شان را جای تخلیه کنند و این مصیبت‌هایی که در این بازه به وجود آمده را برای لحظاتی فراموش کند.

مدیر مجموعه موج‌های آبی گفت: تنها نکته‌شان این است که امکان تماس بین افراد وجود دارد، مگر در رستوران این اتفاق نمی‌افتد؟ صدنفر می‌نشینند زیر یک سقفی که ۴ متر ارتفاع دارد و همه ماسک‌هایشان را برمی‌دارند، در مجموعه ما ۲۵ متر ارتفاع سقف است.

هجمه‌های هیجانی برای تعطیلی اماکن آبی

وی تصریح کرد: ما پیش از کرونا برای اینکه وسایل زنگ نزند مجبوریم رطوبت را به زیر ۴۵ درصد برسانیم و تهویه و تخلیه هوا با شدت بالایی در جریان است که هیچ ارتباطی به کرونا ندارد و پیش از این هم این کارها را انجام می‌دادیم اما برخی با هجمه‌هایی که بیشتر هیجانی است تا علمی سبب تعطیلی اماکن و مجموعه‌های آبی شدند و رسانه‌ها هم از آنها حمایت کردند.

علیزاده قناد با انتقاد از اینکه کار کارشناسی شده انجام نمی‌دهند، عنوان کرد: اشتغال هزار و ۵۰۰ نفر را نابود کردند، آقای استاندار به شهرهای مختلف سفر می‌کند و می‌گوید اشتغال ایجاد کنید این در حالی است که اشتغال بیش از هزار و ۵۰۰ نفر در گرو فعالیت چهار مجموعه آبی است، یک کارشناس و چهار نفر ناظر را بگذارند و شرایط ما را بررسی کند.

مدیر مجموعه موج‌های آبی  به طرح استاندار خراسان رضوی با عنوان یکشنبه‌های پشتیبانی و مانع‌زدایی از تولید اشاره و بیان کرد: چندین بار به استاندار نامه زدیم و چهار روز یکشنبه در برنامه وی بوده که از مجموعه ما دیدن کند اما خبری نشد؛ یک کارگاه صنعتی در نهایت ۲۰۰ پرسنل دارد که از آن بازید می‌کنند اما فقط مجموعه موج‌های آبی ۶۰۰ نیرو دارد که بیمه شده هستند.

وی با بیان اینکه غیر مستقیم ۳هزار نفر از طریق این مجموعه درآمدزایی می‌کنند، گفت: هتل‌ها، دکه‌های روزنامه فروشی که بلیت‌های ما را بفروشند، راننده تاکسی، کافی شاپ و هزاران هزار آدم از این مجموعه درآمد داشتند.

مدیر مجموعه موج‌های آبی خاطرنشان کرد: در هواپیما افراد باید با فاصله یک صندلی از هم بنشیند اما در زمینی به مساحت یک هکتار فقط ۳۰ نفر! مگر قرار است مردم را مسخره کنید مستند داریم اما کسی نیست حتی آنها را بررسی کند،  یک کارشناس از بهداشت یک کارشناس از ورزش مجموعه را بررسی کند و پروتکل منطقی ارائه دهند.

انتهای پیام/۷۰۰۶۶

منبع: فارس

کلیدواژه: منجیان غریق علیزاده قناد پارک های آبی مجموعه موج های آبی علیزاده قناد مدیر مجموعه خراسان رضوی یک کارشناس مجموعه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۱۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی ادامه‌دار دلواپسان از حضور زنان در ورزشگاه

روزنامه شرق نوشت: رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران در شرایطی با حساسیت خاصی به‌ویژه در همین هفته اخیر پیگیری شده که همچنان مقوله برخورد با تماشاگران زن در ورزشگاه، از حفظ شأن و منزلت آن‌ها گرفته تا جایگاه در نظر گرفته‌شده برای آن‌ها و بقیه، مورد نقد و بحث است. در هفته‌های اخیر یکی، دو اتفاق رخ داده که به قرار باب میل عده‌ای شده تا بر طبل رنگ‌ورو‌رفته ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه کوفته و در وصفش با استفاده از رسانه‌های همسو، مطالبی به رشته تحریر درآورده و ژست عالمان پیشگو را گرفته و از این بگویند که «دیدید حق با ما بود».

اتفاقات ساده است؛ جیمی‌جامپ زنی از روی سکوی ورزشگاه در اراک خودش را به کاپیتان استقلال رساند و پس از آن هم در رفتاری مشمئزکننده یکی از افرادی که در جمع هواداران سپاهان در تقابل با پرسپولیس، روی سکوی ورزشگاه آزادی نشسته بود، الفاظی زشت خطاب به زنان به کار برد که به قدر کفایت بازتاب داشت. دلواپسان حضور زنان در ورزشگاه که چندین سال مانع از محقق‌شدن این موضوع شده‌اند، با کنار هم گذاشتن همین دو گزاره، به آب و آتش می‌زنند تا دوباره مانع از حضور زنان در ورزشگاه شوند. جالب آنکه حاضر به شنیدن این جمله ساده هم نیستند که اگر مردی هتاکی کرده چرا باید مانع از ورود زنان شد؟ یا اینکه ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه صحه‌گذاشتن بر ناتوانی در اصلاح امور فرهنگی نیست؟

آش آن‌قدری شور شده که در روز‌های اخیر یکی، دو رسانه همسو با چنین تفکراتی به این ایده پروبال داده‌اند که «نکند کار، کار خودشان باشد تا مانع از تحقق کامل پروژه حضور زنان در ورزشگاه شوند». با‌این‌حال، از آنجا که مسئله مدیریت در امور ورزشی از دیرباز پررنگ بوده، در ساده‌ترین اتفاق، طرح پاک‌کردن صورت‌مسئله روی میز گذاشته شده و یکی، دو ورزشگاه به‌سرعت از حضور زنان منع شده‌اند و مابقی هم احتمالا با محدودیت‌هایی همراه خواهند شد.

البته که در این بین، نگرانی‌های دوپهلویی که از سوی وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال هم مطرح شده، بیش از آنکه دلگرم‌کننده باشد، نگران‌کننده است و بیم آن می‌رود که نقد دلواپسان که بعضا ارتباط نزدیکی با دولتمردان کنونی دارند، آن‌ها را به سمتی هل دهد که تاوانش را فوتبال ایران و سپس زنان مشتاق به تماشای فوتبال دهند.

جالب آنکه در این بین تلاش خواسته یا ناخواسته‌ای صورت گرفته تا لفظ جدیدی برای محدودکردن زنان شکل بگیرد. اگر تا دیروز کلیدواژه «زیرساخت» بهانه خوبی بود تا سد راه ورود زنان به ورزشگاه شوند، به‌تازگی عبارت «کرامت زن» وارد ادبیات مدیران ورزشی شده و با استفاده از آن، باب جدیدی در مقوله ورود زنان به ورزشگاه گشوده شده است.

برای روشن‌ترشدن بیشتر بحث کافی است به نامه وزیر ورزش به فدراسیون فوتبال در هفته اخیر رجوع کرد. در بخشی از آن نامه چنین آمده است که «همان‌طور که مطلع هستید موضوع امکان حضور بانوان محترم علاقه‌مند فوتبال در ورزشگاه‌های کشور در شرایطی مورد موافقت مراجع تصمیم‌گیرنده قرار گرفت که فدراسیون فوتبال به‌عنوان متولی فوتبال کشور و همچنین باشگاه‌های حرفه‌ای فوتبال در جهت بهبود زیرساخت‌ها، ساماندهی هر‌چه بهتر هواداران زن و مرد و همچنین ارتقای جو اخلاقی و فرهنگی حاکم بر استادیوم‌های فوتبال تلاش کنند که متأسفانه نه‌تن‌ها شاهد بهبود شرایط فرهنگی حاکم بر ورزشگاه‌های فوتبال نیستیم، بلکه شاهد بروز و ظهور صحنه‌ها و اتفاقاتی هستیم که هرگز در شأن هواداران ایرانی نبوده و متأسفانه رفتار برخی هوادارنما‌ها زمینه ایجاد خدشه بر منزلت و کرامت زن ایرانی را نیز فراهم کرده است که رصد و کنترل این افراد معدود وظیفه باشگاه‌هاست».

شاید در نگاه نخست این نامه وزیر از سر دلسوزی باشد. البته که احتمالا هم چنین است و وزیر محترم ورزش همان‌طور که خودش در ادامه اشاره کرده «ورزش بدون ارزش را فاقد اعتبار برای نظام جمهوری اسلامی ایران» می‌داند. با‌این‌حال در پس چنین دلسوزی، خط‌و‌نشان ریزی هم دیده می‌شود؛ به‌ویژه جایی که عنوان می‌کند مراجع تصمیم‌گیرنده به‌طور مشروط ورود زنان به ورزشگاه را پذیرفته‌اند. این پیام نهفته در دل چنین جملاتی را، ولی نباید از یاد برد که احتمالا اگر چنین شروطی رعایت نشود، مسئله ورود زنان به ورزشگاه هم اگر ممنوع نشود، محدود خواهد شد.

وزیر ورزش تنها مدیری نیست که کرامت زن را پس از اتفاقات اخیر برجسته کرده است، بلکه همین روز گذشته، مهدی تاج، رئیس فدارسیون فوتبال هم با اشاره به همین کلیدواژه، هشدار داده که می‌تواند مانع از حضور زنان در ورزشگاه شود. برخلاف تیتر‌ها و تأکیدی که رسانه‌های نزدیک به فدراسیون به کار برده و از قول مهدی تاج نوشته‌اند که «حضور زنان در ورزشگاه منع نخواهد شد»، ولی مشخصا در بخشی از صحبت‌های مهدی تاج، تهدید روشنی به کار رفته که نشان می‌دهد او و مدیران بالادستی، به گزینه منع تماشاگران زن از حضور در ورزشگاه فکر کرده‌اند.

تاج، روز گذشته در واکنش به نامه وزیر ورزش درباره اتفاقات رخ‌داده در ورزشگاه‌ها گفت: «جواب نامه وزیر را دادم. ایشان یک نامه‌ای به ما زدند و نگران بودند از وضعیت باشگاه‌ها و حرکتی که باید در باشگاه‌ها از نظر فرهنگی صورت بگیرد که اتفاق نیفتاده است. بنده در جواب گفتم یک‌سری اقدامات را بعد از نامه ایشان انجام خواهیم داد. جلسه در همین دو، سه روز گذاشتیم. هم با خلیج فارس و هم با بانک شهر جلسه گذاشتیم. امروز هم دوباره جلسه دیگری خواهیم داشت. به همه هم اعلام کردیم اگر کسی نمی‌تواند کرامت زنان را حفظ کند و آن‌ها راحت به ورزشگاه بروند و مشکلی پیش نیاید ممکن است ما ورود را منع کنیم».

عبارات کاملا مشخص است؛ اگر کرامت زن حفظ نشود، ممکن است ورود آن‌ها را منع کنیم. حالا و در این بین، با وجود نگرانی‌هایی که این اواخر درباره کرامت زن شکل گرفته، پرسش بسیار ساده‌ای ذهن مخاطب را درگیر می‌کند: به غیر از طرح ممنوعیت زنان از ورود به ورزشگاه و به‌جز همراهی با دلواپسان و رسانه‌های خاص، آیا برنامه‌ای برای بهبود زیرساخت سابق یا کرامت زنان، در دستور کار مدیران قرار دارد؟

دیگر خبرها

  • ۲۳ مجموعه آبزی پروری در نیر فعال هستند
  • ایجاد ۴۰۰ فرصت شغلی در مجموعه پایانه بار یزد
  • ایجاد ۴۰۰ فرصت شغلی در مجموعه‎ی پایانه بار یزد
  • نگرانی ادامه‌دار دلواپسان از حضور زنان در ورزشگاه
  • ساخت و ساز در پارک لاله با ورود شورای شهر متوقف شد
  • شناگر قشم در رقابت‌های شنای آزاد کشور خوش درخشید
  • تاج: ورود بانوان به ورزشگاه اصلا منع نمی‌شود
  • طرح ممنوعیت ورود موتورسیکلت به بازار اصفهان اجرا شد
  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • ورود زنان باید ضابطه‌مند باشد/ ورود بانوان به ورزشگاه منع نمی‌شود